Kick-off 1000 kansen masterclass voor 10 jonge werkzoekenden door JCI ’t Sticht

Donderdagavond 16 juli trapte JCI ’t Sticht samen met 10 pas afgestudeerde jonge werkzoekenden de 1000 kansen masterclass af: de eerste van 8 bijeenkomsten met als doel het empoweren van kandidaten bij het vinden van een baan. Deze zomer zijn er iedere donderdagavond tot en met 3 september 8 sessies, gegeven door trainers van JCI. Het programma wordt volledig kosteloos aangeboden en gefaciliteerd door JCI ’t Sticht.

Hoe vertel jij je eigen verhaal?

Wat vind je leuk? Maar vooral: waarom vind je dat leuk? De eerste avond van de masterclass bij Gemeente Utrecht stond in het teken van kennismaking met de deelnemers en hun buddy’s en werd een start gemaakt met ‘hoe vertel jij je eigen verhaal? Ter inspiratie een filmpje over de Golden Circle van Simon Sinek. ‘Een mooie start om alvast kennis te maken met elkaar, te peilen bij de deelnemers wat ze willen bereiken en hen na te laten denken wat zij over zichzelf vertellen in een gesprek’, zegt Janine van der Vorst (trainer van het lokale 1000 kansen project bij JCI ’t Sticht).

Programma

Het programma bestaat uit 8 intensieve bijeenkomsten van 19:00 tot 21:30 uur. De deelnemers krijgen binnen deze Masterclass kosteloos een Insights Discovery profiel aangeboden, waarmee talenten en communicatiestijlen in kaart worden gebracht. Andere thema’s die aan bod komen zijn: hoe maak je een goed cv en sollicitatiebrief, LinkedIn en netwerken. En er wordt uitgebreid geoefend met het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken. De masterclass wordt op donderdag 3 september afgesloten met een heuse netwerkgalerie, waar de deelnemers zich presenteren aan de leden van JCI ‘t Sticht en verschillende werkgevers. Met als doel de kans op een baan te vergroten.

10 gemotiveerde deelnemers

De deelnemers hebben zelf gereageerd op de oproep voor deelname aan de masterclass. Daaruit is een selectie gemaakt en een mix van deelnemers met verschillende opleidingen en achtergrond gekomen. Er wordt van hen verwacht dat zij actief deelnemen en alle 8 sessies aanwezig zijn.

JCI ‘t Sticht

JCI ’t Sticht is een netwerkorganisatie in Utrecht met ondernemende mensen tot 40 jaar. Haar missie is een positieve verandering in de wereld te realiseren. Dat doen ze met dit 1000 kansen programma door kennis, kennissen en netwerk en ervaring met de deelnemers te delen. ‘In onze dagelijkse praktijk werken we geregeld met starters en we merken dat die juist nu een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wij gunnen iedere deelnemer van de 1000 kansen masterclass een kans op deze arbeidsmarkt’, aldus Jage van Uuden (lokaal projectleider en trainer van het lokale 1000 kansen project bij JCI ’t Sticht).

Mede mogelijk gemaakt door

Dankzij het gratis beschikbaar stellen van diverse locaties en het bundelen van kennis en ervaring binnen JCI kan dit programma volledig kosteloos worden aangeboden. Bedrijven die hun bijdrage leverden zijn Gemeente Utrecht, Conclusion, Higher & Company, HR-tante, Ricardo Rail, Santander Consumer Finance, The Human Network en Yubis. De trainingen worden gegeven door Jage van Uuden (HR-tante) en Janine van der Vorst (Yubis). Beide lid van JCI en beroepsmatig trainer met een achtergrond in de HR-branche.

Logo1000jciDeelnemers 1000 kansen

Posted by bestuur